Інформація

Захист капусти від шкідників і хвороб

17 травня 2018
Капуста  зазнає великої шкоди від шкідників та хвороб. Згідно з літературними джерелами, на рослинах капусти в Україні  відомо 46 видів шкідливих фітофагів. Починаючи з вирощування розсади й до збирання врожаю в полі, овочевим хрестоцвітим культурам шкодить кілька десятків видів комах. Найбільш поширеними з них на Україні є капустяна попелиця, хрестоцвіті клопи, капустяна совка, капустяний та ріпаковий білани, капустяна міль, хрестоцвіті блішки. В окремі роки великої шкоди завдають капустяна муха, ріпаковий пильщик, бариди, дротяники, личинки хрущів, капустянка та інші шкідники.
 

Нашестя рудих слимаків завдає біди людям

17 травня 2018
altСлимаки (також слизні або слизняки) — молюски класу Черевоногих (Gastropoda) без черепашок, або з дуже маленькими внутрішніми черепашками, на відміну від равликів, які мають велику спіралевидну черепашку.       
 

Проведення навчань щодо безпечності робіт з пестицидами.

17 травня 2018
За останні роки відбулися істотні зміни в хімічному методі майже повністю змінився асортимент пестицидів, який охоплює велику кількість препаративних форм, більшість з яких належить до різних груп органічних сполук. Обов'язковість здійснення заходів щодо захисту рослин підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та громадянами, діяльність яких пов'язана з користуванням землею, лісом, водними об'єктами, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення, багаторічних і лісових насаджень, дерев, чагарників, рослинності закритого грунту, а також реалізацією, переробкою, зберіганням і використанням рослин та продукції рослинного походження; 
 

Дотримуючись простих правил, можна вберегтися від кишкових інфекцій!

11 травня 2018
«Мийте руки перед їжею!» 
Кишкові інфекції називають «хворобою брудних рук». Запланувавши відпочинок на природі, потурбуйтесь про запас чистої води для миття рук, овочів, фруктів і т.д. Не забувайте мити руки після відвідування туалету.
Не допускайте використання води для пиття та приготування їжі з невідомих джерел!
Подорожуючи, не беріть в дорогу продукти, що швидко псуються: ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби, багатокомпонентні м’ясні салати, паштети та інші продукти, які потребують охолодження при зберіганні. У лісі, на пляжі, на галявинах виключайте контакт продуктів з ґрунтом чи піском.
Фрукти та овочі краще обливати окропом перед вживанням, або, як мінімум, ретельно промивати і на 5 хвилин занурювати в підкислену оцтом воду (в кислому середовищі гинуть більшість збудників кишкових інфекцій).
 

У квітні в районі розпочинаються роботи по знезараженню води колодязів та каптажів

26 квітня 2018
У квітні в районі розпочинаються роботи по знезараженню питної води децентралізованих джерел водопостачання (криниці, каптажі), згідно, підготовленої райдержадміністрацією і затвердженої рішенням сесії районної ради від 22.12.2017р № 412  «Програми ліквідації загрози виникнення ускладнень епідситуації в Пустомитівському районі на 2017-2022р.р.» та на виконання «Комплексного плану заходів щодо профілактики кишкових інфекцій у Пустомитівському районі на 2017-2021р.р.». Більшість органів місцевого самоврядування вже прийняли аналогічні програми по своїх територіях. (конкретно, щодо прийняття програм, жителі кожного населеного пункту можуть поцікавитися в сільських радах).
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 140